Dialogue

Vocabulary

Learn New Words FAST with this Lesson’s Vocab Review List

Get this lesson’s key vocab, their translations and pronunciations. Sign up for your Free Lifetime Account Now and get 7 Days of Premium Access including this feature.

Or sign up using Facebook
Already a Member?

Lesson Notes

Unlock In-Depth Explanations & Exclusive Takeaways with Printable Lesson Notes

Unlock Lesson Notes and Transcripts for every single lesson. Sign Up for a Free Lifetime Account and Get 7 Days of Premium Access.

Or sign up using Facebook
Already a Member?

1 Comment

Hide
Please to leave a comment.
😄 😞 😳 😁 😒 😎 😠 😆 😅 😜 😉 😭 😇 😴 😮 😈 ❤️️ 👍
Sorry, please keep your comment under 800 characters. Got a complicated question? Try asking your teacher using My Teacher Messenger.

RomanianPod101.comVerified
Thursday at 6:30 pm
Your comment is awaiting moderation.

Vlad Țepeș cunoscut prin numele său nedemn era de fapt  Vlad al III-lea, și a fost un prinț al Valahiei, care trăit între anii 1431 și 1476 sau 1477.
Poveștile despre masochismul său l-au inspirat pe Bram Stoker să creeze faimosul personaj - vampirul Dracula, nume primit de la patronimicul lui Vlad, Drăculea.
Porecla „Țepeș" i-a fost atribuită abia după moartea sa.
De fapt, în ciuda reputației sale mișelești, unii români și bulgari l-au venerat ca pe un erou, deoarece acesta a protejat ambele grupuri etnice și le-a eliberat calea pentru a se reinstala în partea de nord a Dunării și în Țara Românească, efectuând raiduri asupra otomanilor.
Vlad al III-lea a primit porecla „Țepeș", deoarece după ce câștiga vreo bătălie, obișnuia să-și tragă inamicii în țeapă.
A devenit cunoscut pe plan internațional din cauza barbariei sale exagerate.
Pe când avea treisprezece ani, otomanii i-au luat ostatici pe el și pe fratele său.
Otomanii l-au instruit în arta războiului, echitație, literatură, Coran și limba turcă.
În timp ce fratele său era în mod constant lăudat și chiar devenise prieten cu fiul sultanului, Vlad era deseori pedepsit din cauza desconsiderării și obrăzniciei sale.
Unii istorici consideră că experiența sa din perioada în care a fost ținut ostatic de otomani, i-a determinat caracterul sadic, explicând astfel obiceiul său de a-și trage inamicii în țeapă.
După ce a devenit adult, în loc să se alieze cu Poarta, el s-a străduit să mențină independența Țării Românești și să împiedice ca aceasta să devină o parte din Imperiul Otoman. Pentru a realiza acest obiectiv, a luptat împotriva otomanilor care încercau să avanseze în Bulgaria.