Dialogue

Vocabulary

Learn New Words FAST with this Lesson’s Vocab Review List

Get this lesson’s key vocab, their translations and pronunciations. Sign up for your Free Lifetime Account Now and get 7 Days of Premium Access including this feature.

Or sign up using Facebook
Already a Member?

Lesson Notes

Unlock In-Depth Explanations & Exclusive Takeaways with Printable Lesson Notes

Unlock Lesson Notes and Transcripts for every single lesson. Sign Up for a Free Lifetime Account and Get 7 Days of Premium Access.

Or sign up using Facebook
Already a Member?

1 Comment

Hide
Please to leave a comment.
😄 😞 😳 😁 😒 😎 😠 😆 😅 😜 😉 😭 😇 😴 😮 😈 ❤️️ 👍
Sorry, please keep your comment under 800 characters. Got a complicated question? Try asking your teacher using My Teacher Messenger.

RomanianPod101.comVerified
Thursday at 6:30 pm
Your comment is awaiting moderation.

Nadia Comăneci este o fostă gimnastă română, care a obținut trei medalii de aur la Jocurile Olimpice de Vară din 1976 și două medalii de aur la Jocurile Olimpice din 1980.
A fost prima gimnastă care a obținut 10 absolut, ceea ce înseamnă că a avut un program fără deduceri de punctaj, la un eveniment olimpic.
În prezent, este una dintre cele mai ilustre gimnaste ale lumii.
Academia „Laureus World Sports" a inclus-o în lista „Sportivii Secolului", iar Comitetul Internațional Olimpic i-a acordat de două ori cea mai înaltă distincție, „Ordinul Olimpic", în 1984 și 2004.
Este unica persoană care a primit această distincție de două ori și, de asemenea, a fost cea mai tânără persoană care a primit-o vreodată.
Comăneci s-a născut în 1961 și a început să practice gimnastica de la vârsta de șase ani.
La vârsta de doar șapte ani, a fost selectată de antrenorul preeminent de gimnastică Bela Karolyi pentru Școala sa experimentală de gimnastică. Acesta a observat-o în timp ce Nadia făcea roata, în timpul pauzei, împreună cu una dintre prietenele sale.
Prima sa competiție publică a fost Campionatul Național Român, pe când avea opt ani. Nadia reușea să se claseze pe poziții de frunte la majoritatea competițiilor la care lua parte.
La 14 ani, Nadia Comăneci a devenit o stea a Jocurilor Olimpice de Vară din 1976, obținând un scor de 10 perfect pentru programul său la paralele inegale, probă obligatorie în concursul pe echipe, devenind prima româncă care a câștigat toate probele de gimnastică la Olimpiadă și care s-a întors acasă cu patru medalii de aur.
În timpul carierei sale, Comăneci a creat propria sa mișcare de coborâre de la paralele inegale.
În prezent,  coborârea omonimă îi poartă numele în Codul de Punctaj pentru perioada 2013-2016 pentru competițiile feminine.
Ea s-a retras din activitatea competițională în 1981 și, în prezent, este implicată în foarte multe opere de caritate în întreaga lume.