Dialogue

Vocabulary

Learn New Words FAST with this Lesson’s Vocab Review List

Get this lesson’s key vocab, their translations and pronunciations. Sign up for your Free Lifetime Account Now and get 7 Days of Premium Access including this feature.

Or sign up using Facebook
Already a Member?

Lesson Notes

Unlock In-Depth Explanations & Exclusive Takeaways with Printable Lesson Notes

Unlock Lesson Notes and Transcripts for every single lesson. Sign Up for a Free Lifetime Account and Get 7 Days of Premium Access.

Or sign up using Facebook
Already a Member?

1 Comment

Hide
Please to leave a comment.
😄 😞 😳 😁 😒 😎 😠 😆 😅 😜 😉 😭 😇 😴 😮 😈 ❤️️ 👍

RomanianPod101.com Verified
Tuesday at 06:30 PM
Pinned Comment
Your comment is awaiting moderation.

Data Crăciunului în cadrul Bisericii Ortodoxe Creștine, de fapt, cade în ianuarie, iar aceea este perioada în care cele mai multe țări predominant ortodoxe o sărbătoresc.
Totuși, în România este o excepție de la aceasta pentru că românii celebrează Crăciunul conform calendarului Gregorian, adică pe 25 decembrie.
Crăciunul este o sărbătoare legală, ceea ce înseamnă că birourile guvernamentale, băncile și multe companii sunt închise.
Așa cum este cazul multor țări din lume, sărbătorirea Crăciunului începe cu mai multe săptămâni înainte.
Românii decorează bradul de Crăciun, merg să colinde din ușă în ușă și fac schimb de cadouri în Ajunul Crăciunului.
De asemenea, ei se bucură de o masă copioasă, care cuprinde feluri variate de mâncare, inclusiv câteva preparate din carne de porc, precum frunze de varză umplute cu carne de porc și tradiționala ciorbă de legume cu perișoare din carne de porc.
Unele dintre celelalte feluri de mâncare servite la o cină românească de Crăciun sunt cozonacul, plăcinta cu brânză și gogoși.
Tradițiile de Crăciun românești au multe fațete, deoarece unele dintre ele provin din Europa de Vest, iar altele sunt regionale, din interiorul țării, și se bazează pe tradiții culturale ce pot fi urmărite până în vechime, pe vremea satelor arhaice, care au fost acolo de secole.
Deși punctul central al acestei sărbători este nașterea lui Iisus Hristos, unele dintre obiceiuri au rădăcini păgâne.
De asemenea, imaginea lui Moș Crăciun este predominantă în perioada Crăciunului.
De exemplu, colindele de Crăciun sunt mai mult decât cântece cântate despre nașterea lui Iisus.
În afară de a merge să cânte din casă în casă, unii români interpretează colinde speciale și dansează în timp ce poartă măști, care uneori sunt destul de înfricoșătoare.
Printre colindele tradiționale este „Ursul", în care oamenii se costumează în urși și dansează, pentru a face solul fertil în anul ce urmează.
Alta este „Capra", în care oamenii se costumează în capre și dansează.
Colinda oamenilor mascați presupune înfricoșarea și alungarea vechiului an.