Dialogue

Vocabulary

Learn New Words FAST with this Lesson’s Vocab Review List

Get this lesson’s key vocab, their translations and pronunciations. Sign up for your Free Lifetime Account Now and get 7 Days of Premium Access including this feature.

Or sign up using Facebook
Already a Member?

Lesson Notes

Unlock In-Depth Explanations & Exclusive Takeaways with Printable Lesson Notes

Unlock Lesson Notes and Transcripts for every single lesson. Sign Up for a Free Lifetime Account and Get 7 Days of Premium Access.

Or sign up using Facebook
Already a Member?

1 Comment

Hide
Please to leave a comment.
😄 😞 😳 😁 😒 😎 😠 😆 😅 😜 😉 😭 😇 😴 😮 😈 ❤️️ 👍

RomanianPod101.com Verified
Thursday at 06:30 PM
Pinned Comment
Your comment is awaiting moderation.

Bela Lugosi a fost un actor american de origine maghiară. A devenit memorabil, în special, datorită interpretării rolului Dracula, personajul principal din ecranizarea din 1931 a romanului lui Bram Stocker.
De-a lungul carierei sale, a jucat, de asemenea, în multe alte filme de groază.
S-a născut în anul 1882 și a murit în anul 1956.
Lugosi și-a făcut debutul cinematografic în anul 1917, deși jucase anterior în câteva piese de teatru pe scena din țara sa natală, Ungaria.
Și-a părăsit patria după eșecul Revoluției maghiare din 1919.
A jucat în câteva filme germane, înainte de a emigra în Statele Unite, unde a lucrat la început ca marinar pe o navă comercială care traversa Atlanticul.
A jucat pentru prima dată rolul lui Dracula în 1927, într-o piesă de teatru adaptată după romanul „Dracula" scris de Bram Stocker.
Ulterior apariției în piesa de teatru, Lugosi a apărut în filmul clasic „Dracula", în 1931, după ce un căutător de talente l-a selectat ca actor potențial pentru acest rol.
Din cauza accentului maghiar, el s-a dovedit a fi actorul perfect care să-l joace pe Dracula, personaj creat după modelul lui Vlad Țepeș.
Dar în același timp, accentul său a fost și o piedică pentru repertoriul său.
A încercat să evite rolurile tipice, însă nu a reușit, și, prin urmare, s-a limitat la roluri în filme de groază.
Lugosi a jucat de multe ori împreună cu Boris Karloff, care era mai celebru decât el, și care se clasa, de obicei, cu o poziție mai sus ca el în topul celor mai bine plătiți actori.
Ofertele de a juca în filme s-au redus după ce acesta a devenit dependent de metadonă și morfină, ca urmare a unei nevralgii sciatice.